Even voorstellen...

Opgericht in 1995 als eenmanszaak door Paul Vandenbulcke (industrieel Ingenieur) om aan de vraag naar elektronica-ontwerp van een tweetal bedrijven te kunnen voldoen, en gesteund door de jarenlange ervaring van vader Jacques Vandenbulcke, wordt P.V.S. Electronic Developments boven de doopfont gehouden.

Reeds vanaf het begin wordt kwaliteit van het eindproduct als hoogste prioriteit gesteld. Werk en klantenbestand groeien gestaag, maar uitbreiding van de firma wordt niet als doel gesteld. Eerder wordt gekozen om zich tot de kerntaak, namelijk het elektronica-ontwerp te beperken, en samenwerkingsverbanden aan te gaan met gespecialiseerde elektronica-producenten. In 2004 wordt de éénmanszaak omgezet in een bvba als rechtsvorm.

Plaatstekort dwingt tot uitbreiding, eerst in een magazijn in het bedrijvencentrum in Leupegem (Oudenaarde), en in 2014 volgt een verhuis van zowel labo/kantoor als magazijn naar Vichte.

In 2019 wordt een KMO-unit aangekocht op het huidige adres in Wortegem-Petegem, en omgebouwd om er het nieuwe labo, atelier en magazijn te vestigen.

Ervaring

Doorheen de jaren kwamen reeds diverse sectoren aan bod. Meerdere projecten werden  ontworpen in de lichtgevende verkeerssignalisatie, de 'intelligente meubel'-industrie, textielproductie, automatisatie,...

Daarbij kwamen al een groot aantal verschillende disciplines, technologieën, componentlijnen,... aan bod.  Om deze ontwerpen tot een goed eind te brengen werden diverse investeringen gedaan in meetinstrumenten, labotoestellen,...